Čajna tržnica Kunming

Čaji Daoli prihajajo iz čajne tržnice v Kunmingu, kjer se zbirajo pridelovalci čaja iz Yunnana in ostalih kitajskih provinc. Roman živi v Kunmingu, pozna lokalno čajno sceno in vsak čaj lastnoročno izbere, preizkusi in zapakira.

Čajna tržnica v Kunmingu je pravo mesto za nakup kateregakoli čaja. Tukaj lahko najdete dobre čaje za vsakodnevno pitje, pa tudi ekskluzivne in drage čaje iz različnih kitajskih provinc. Yunnan je središče čajnih poti, sem se steka vse, kar v čajnem poslu kaj pomeni. Na tržnici dnevno dela kakšnih tisoč čajnih trgovcev, od revnih kmetov, ki svoj pridelek prodajajo kar skozi luknjo v steni, do sofisticiranih čajnih trgovcev z bleščečimi stojnicam in minitrgovinicami. Roman se je naučil, da izgled prodajalca, stojnice ali čajne trgovine nima nikakršne povezave s kakovostjo ali celo ceno čaja. V največjih “čajnih beznicah” je nabavil nekatere najboljše in najdražje starane puerje. Pri izbiri in nakupu čaja sledi izkušnjam in brbončicam na svojem jeziku. Na čajni tržnici je namreč ustaljena praksa, da se čaj pred nakupom preizkusi. Če s kakovostjo in ceno ni zadovoljen, čaja ne kupi. Nedavno pa je sebi v izziv postavil novo pravilo: ob vsakem obisku čajne tržnice več časa posveti vsaj enemu novemu čajnemu trgovcu in preveri njegovo ponudbo. Na tak način spoznava nove čaje in sklepa poznanstva s čajnimi pridelovalci.Photos from the tea market

Fotografije s čajne tržnice

Na zadnjem obhodu je Roman posnel nekaj fotografij, ki prikazujejo utrip čajne tržnice. Približno tak vtis dobite, če se po njej sprehodite. Najboljše čaje pa trgovci seveda hranijo pod pultom. Kar nekaj obiskov in pogovora je potrebno, da lastniki trgovinic na pokušino in za nakup ponudijo svoje izbrane čaje.

Bi čaj?

Preverite našo ponudbo, vsi čaji so v mariborskem skladišču in so lahko pri vas v nekaj dneh. Če svojega priljubljenega čaja ne najdete, nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za dobavo direktno iz Kunminga.