FAQ

Spodaj najdete nekaj odgovorov na najpogosteje zastavljena vprašanja (FAQ). Besedilo služi tudi kot dokument “Pogoji poslovanja”, s katerimi se strinjate, če pri nas kupujete čaje.

FAQ Kazalo

Zakaj naročiti čaje Daoli?
Kaj je Daoli in kdo stoji za njim?
Od kod prihajajo čaji Daoli?
Na kakšen način lahko plačam?
Ali je nakup čajev Daoli varen?
Kakšna je cenovna politika Daoli?
Na kak način in kako hitro mi pošljete paket?
Čaje Daoli želim ponuditi svojim gostom (za lastnike čajnic, barov …)
Zakaj moram ob nakupu vnesti svoje osebne podatke?
Ali imate radi piškotke? (EU direktiva o spletnih piškotkih)?
Kje in kako lahko naročim čaje Daoli?
Kje lahko izvem več o kulturi pitja čaja?

 

Zakaj naročiti čaje Daoli?

  1. Poslujemo brez posrednikov, saj vse čaje lastnoročno izberemo, pakiramo in pošiljamo.
  2. Poslušamo vaše želje. Če čaja, ki si ga želite, nimamo na zalogi v Mariboru, ga lahko Roman poišče na čajni tržnici in ga odpošlje direktno iz Kunminga.
  3. Naše cene so konkurenčne, sploh če primerjate enako kakovostne čaje na evropskem trgu.
  4. Smo zaupanja vredni, poslujemo že od leta 2011.
  5. Na naslove v Sloveniji nudimo brezplačno poštnino.
  6. Daoli pomeni načelo prave poti. Pri svojem delu se vedno držimo tega osnovnega principa.

Kaj je daoli in kdo stoji za njim?

Daoli je lastna blagovna znamka mladega podjetja Sladki vrh, ki ima sedež v Mariboru, svoje prostore pa tudi v Kunmingu na Kitajskem (Kunming je glavno mesto v provinci Yunnan – središču čajnih poti na Kitajskem). Lastnika sta se več let študijsko ukvarjala s Kitajsko in s kulturo pitja čaja, zato vesta, kako se stvari streže.

Roman Kaplunov obvlada kitajščino in na kitajskih čajnih tržnicah ter pri pridelovalcih lastnoročno izbira čaje višje kakovosti; Miha Jesenšek pa s svojim PR in marketing znanjem skrbi, da posel v EU gladko teče.

Ponujamo vam le take Daoli čaje, ki jih radi pijemo sami in jih brez fige v žepu postrežemo vsem svojim prijateljem in družinskim članom.

道 理 (dào-lĭ) pomeni načelo prave poti. Kitajci pravijo, da nekdo (ali nekaj) ima daoli ali pa ga nima – kdor ga ima, dela prave stvari! To načelo boste občutili tudi med pitjem čaja, ki je dober za dušo in telo.

Spoznajte Romana

Spoznajte Miha

Miha Jesensek

Od kod prihajajo čaji Daoli?

Vse čaje, ki jih najdete v naši spletni trgovini Roman lastnoročno preizkusi in izbere na čajni tržnici v Kunmingu (Yunnan, Kitajska). Nato jih zapakira, opremi z nalepkami in pošlje v Slovenijo. Tukaj Miha poskrbi za uvozne postopke in končno distribucijo čaja do naročnikov. Čaje, ki so na voljo v trgovini, hranimo v skladišču v Mariboru in so lahko pri vas v nekaj dneh.

We pack our teas in resealable kraft paper bagsVečino čajev pakiramo v izolirane papirnate vrečke s sistemom za večkratno pakiranje

Na kakšen način lahko plačam?

Plačate lahko s PayPalom, kreditno kartico, bančnim nakazilom ali z gotovino po povzetju. Način plačila izberete v zadnjem koraku nakupa (spletna blagajna).

Paypal

Ali je nakup čajev Daoli varen?

Zelo. Denarni del spletne transakcije se izvede v varnem okolju sistema PayPal. Če vam tak način plačila ne ustreza, lahko plačate tudi z bančnim nakazilom (spletna banka), ali poštarju ob prevzemu paketa.

Safe payments by PayPal

Kakšna je cenovna politika Daoli?

Z lastno pisarno v Kunmingu na Kitajskem skrbimo za izbor in nabavo čaja višjega kakovostnega rayreda direktno od pridelovalcev (kmetov) oz. na čajnih tržnicah.

Čaje sami pakiramo in uvozimo v Slovenijo, kjer jih prodamo končnim kupcem in čajnicam/kavarnam.  V ceno vsakega čajnega paketa so zajeti stroški, ki nastanejo na Kitajskem (izbor in nabava, pakiranje, pripava za izvoz), na poti in ob prihodu v Slovenijo (transport, špedicija, uvozni carinski in inšpekcijski papirji), ter stroški poslovanja podjetja (pisarna, računovodstvo, davki).

S čajnim poslom se lastnika podjetja (Miha in Roman) ukvarjava, ker imava čaj rada, in ker želiva kulturo pitja dobrega kitajskega čaja približati tudi vam.

Na kak način in kako hitro mi pošljete paket?

Vsi paketi so poslani s Pošto Slovenije, iz našega skladišča v Mariboru in so pri vas v nekaj delovnih dneh. Na naslove v Sloveniji pošiljamo brezplačno.

 

Čaje Daoli želim ponuditi svojim gostom …

Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo za sodelovanje. Trenutno naše čaje že servirajo v nekaterih Mariborskih in primorskih čajnicah.

deals for tea wholesalers

Zakaj moram ob nakupu vnesti svoje osebne podatke?

Vaše ime in naslov potrebujemo, da lahko čajno pošiljko opremimo z ustreznimi podatki za pošiljanje. Po e-poštnem naslovu pa vam bomo poslali račun za opravljeno storitev in ga uporabili za ostalo komunikacijo, ki je striktno vezana zgolj na področje prodaje čaja.

Obljubimo, da podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Imate radi piškotke?

Imamo. Spletni piškotki so majhne datoteke, ki jih shranjuje spletni brskalnik. Moderne spletne strani brez piškotkov ni mogoče postaviti.

Nova evropska zakonodaja (e-Privacy Directive) nam nalaga, da uporabnike obvestimo o piškotkih na spletni strani. Z veseljem to storimo! Piškotke na SushiSpotting.si uporabljamo za beleženje dogajanja v spletni trgovini in za shranjevanje nastavitev spletne trgovine. Piškotke naložijo tudi ponudniki spletnih storitev, ki jih uporabljamo. Gre za Google Analytics (merimo obiskanost strani). S pomočjo storitve ShareThis lahko sushipakete delite po socialnih omrežjih. Uporabljamo še Facebook Like in Twitter Follow gumbe, da nam lahko sledite na priljubljenih spletnih omrežjih. S pomočjo sistema Smartsupp komuniciramo z vami v živo.

Vse omenjene storitve občutno izboljšujejo uporabniško izkušnjo na daoli.si, pri tem pa ne predstavljajo dodatnega varnostnega tveganja. Zato menimo, da z onemogočanjem uporabe piškotkov svoje spletno bivanje pri nas siromašite.

Vaš obisk na daoli.si razumemo kot privolitev za uporabo piškotkov. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, nam zakon nalaga, da vas pozovemo, da odidete drugam oz. nastavite svoj brskalnik tako, da bo piškotke zavrnil. Navodila so na voljo za različne brskalnike. Piškotki – da ali ne? Odločite se sami. Mi jih imamo radi.

Kje in kako lahko naročim?

Če ste iz Slovenije, preverite našo ponudbo na daoli.si!.

Če želite Daoli priporočiti prijatelju, ki ni iz Slovenije, ga lahko napotite na našo mednarodno trgovino teaspotting.com (pošiljamo iz Kitajske) ali na trgovino Amazon (pošiljamo na naslove v EU).

Kje lahko izvem več o kulturi pitja čaja?

Preverite blog in Daoli Twitter, kjer objavljamo čajne novosti.